Kuzine Soba Özellikleri ve Detayları

Kuzine sobalar geçmişten günümüze devam bir kültür olup fonksiyonellikleriyle bilinirler. Bu ürünler ısıtma, pişirme gibi birçok fonksiyonelliğe sahiptir. Hem nostaljik hem de modern çağın camlı ürünleriyle günümüze ayak uyduran bu kuzine sobalar birçok alanda kurtarıcıdır. Geleneklerimizi sürdürürken aynı zamanda soba kullanarak ekonomide minimizasyon ile kazanç sağlamaktayız. Kuzine sobalar teknik ürünler olup kalın demir çelik malzeme, döküm, emaye gibi birçok türden üretilmektedir.
NURAK KUZİNE SOBA olarak ürünlerimizde kalın demir çeliği tercih ederek hem ekstra sağlamlık hem de fonksiyonelliği hedeflemekteyiz. Kuzine sobalar teknik açıdan ince detaylara sahip ürünlerdir. İşte kuzine sobaların teknik özellikleri ; Kuzinelerin Yapıları ve Kullanılan Malzemeler Kuzine sobalarımız kalın demir çelik malzeme alanında uzman ustalar tarafından tamamen el işçiliği ile imal edilmektedir. Kullanılan kalın demir çelik malzeme ısının depolanmasını ve verimli bir şekilde dağıtılmasını sağlamaktadır.
Ateş Haznesi: Odun, kömür gibi yakıtların yakıldığı kuzinenin ana haznesidir.
Fırın Bölümü: Pişirme amacıyla kullanılan ısının depolandığı kapalı haznedir.
Baca Çıkışı: Yanma sonucu oluşan gazların tahliyesini sağlayan teknik kısımdır.
Ocak Bölümü: Yemek pişirme amacıyla tava, tencere, güğüm gibi ürünlerin doğrudan ateş veya ısı ile temasını sağlayan bölümdür.
Isı Dağılımı ve Çalışma İlkeleri: Yapılar gereği kuzine sobalar belirli çalışma prensiplerine sahiptir. Fırın kullanımı, ısı yayılımı gibi birçok alanda ateş haznesinden kullanılan yakıtın tutuşmasıyla ısı eşit bir biçimde sobanın bölmelerine yayılır. Ateş haznesinde yakıt tutuşturulduğunda hazne ısınmaya başlar haznenin ısınmasıyla birlikte ısı yayılımı gerçekleşir. Alttan ve yandan fırınlı modellerde baca kolunu yarım konuma getirerek ısının fırına ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Sobalar yapıları ve kullanılan malzemeler gereği ısıyı depolayarak uzun süre kalmasını sağlar böylece pişirmede ağır ve eşit olur. Yanma sonucu oluşan zararlı gazlar borudan tahliye edilirken aynı zamanda ısı kaynaklı borular üzerinden de ısı yayılımı sağlar.
Isıya Dayanıklı Ateş Camı ve Temperli Fırın Camı: Isıya dayanıklı ateş camları seramik cam olarak da bilinirler. Isıya dayanıklı camlar arasında en üst seviyededirler. Temperli camlar ise normal camın ısı işlemlerinden geçirilerek dayanıklılığının artırılmasıyla üretilen camlardır. Isı camları mekanik darbelere karşı hassas olup ısı değişimine karşı dirençlidir. Temperli camlar ise mekanik darbelere karşı dirençlidir. Isı camı 800-1000 dereceye kadar dayanırken temperli fırın camı 200-300 dereceye kadar ısıya dayanmaktadır. Camlar yüksek ısılarda bile net bir görüntüye sahiptir.
Uyku Modu: Tüm şöminelerimiz bulunan uyku modu hem çevresellik hem de uzun süre ısı sağlamaktadır. Uyku modu kuzine sobalarda baca çıkışında veya ateş haznesinin yanında bulunmaktadır. Baca çıkışında bulunan ürünlerde kolu aşağı doğru çevirdiğinizde baca çıkışı %80 oranda kapanır. Aşağı doğru çevirdiğinizde tamamen açılır. Yanda olan modellerde ise kolu kapattığınızda baca çıkışı %80 oranda kapanırken kolu çektiğinizde baca tamamen açılır.
Uyku modu sobanın ısının düşürülerek sabit bir ısıyla daha uzun süre yakıtı kullanmayı sağlar. Uyku modunda yakıt daha az gideceğinden ekonomik olarak da kazanç sağlar. Isıya arttırmak istediğinizde uyku modunu kapatıp tekrar yakmanıza gerek kalmadan yakıt ekleyebilirsiniz. Kuzine sobalar içeriğine girildikçe ince teknik açılar barındıran tamamen detaydan oluşan ürünlerdir. Ürünlerimizi üretirken kaliteyi amaçlamakla beraber uzun süre kullanıma da dikkat etmekteyiz Günümüz koşullarında ısınma amacı olan kuzineler fırınlarıyla bize fonksiyonellik sağlamakta yemeklerimizi su ısıtma işlemlerimizi sağlayabileceğimiz alanlar oluşturmaktadır.