Kuzine Sobalarda Pişirme Nasıl Yapılır ?

KUZİNE SOBALARDA PİŞİRME
Kuzine sobalar, yalnızca ısıtma olarak değil aynı zamanda pişirme aracı olarak da kullanılmaktadır. Bu mühendislik harikası ürünler nostaljik dokunuşlarla evimize neşe katan fonksiyonel araçlardır. Isınırken aynı zamanda ekmeklerimizi fırında pişirir sobanın üzerinde ateşin tencereyle temasıyla yemeklerimizi yaparız. Hem ekonomik hem fonksiyonel olan bu ürünler aynı zamanda geçmişten günümüze gelen değerlerimizi yansıtır.
Fırının çalışma yöntemi:
Yandan ve alttan fırınlı modellerde fırının ısı alabilmesi için ateş haznesinin yanında bulunan kolu kapattığınızda ateş mecburi yön değiştirerek ateş haznesinden dolanır ve fırının iç haznesine eşit biçimde yayılır. Üstten fırınlı modeller de ise soba yandığı an itibariyle yan kanallardan geçerek fırına eşit bir şekilde yayılır. NURAK KUZİNE SOBA olarak fırınlı modellerimizde eşit pişirme sağlamak için fırın ile ateş haznesi arasında maksimum verim sağlamak amacıyla özel bir ölçüyle boşluk bırakılmaktadır. Böylece ısı fırın içerisinde eşit pişirme sağlar ve yemekleriniz yanmadan eşit ve lezzetli biçimde pişer.
Kuzine fırını ile pişirmenin farkı:
Modern pişirme yöntemleri belirli sıcaklıkta pişirme sağlarken ısıyı hassaslıkla kontrol eder. Kuzine sobalar ise doğanın ritmiyle doğal biçimde pişirme sağlar. Kuzine fırını yemeklerinizi ve ekmeklerinizi içten dışa doğru pişirir bundan ötürü yemekleriniz daha kıvamlı ekmeklerinizde daha çıtır olur.Dumanın dokunuşunun da lezzetlere katkısını geçmemek lazım modern fırınlarda yapılan ekmekler ile soba fırınında yapılan ekmeğin lezzet farkı ve doğallığı oldukça farklıdır.Kuzineler yüksek sıcaklık bile olsa nemi tamamen tüketmez böylece hamur işleri ideal oranda pişer.
Soba üzerinde pişirme ve ısıtma:
Ateş, keşfiyle birlikte ilkel çağlardan günümüze pişirme aracı olarak kullanılmaktadır. Ateşin tencerenize değmesiyle birlikte yemeğinizde ekstra lezzet katmaktadır. Modern ocaklarda yapılan yemeklerde ateşin harı olmayıp lezzeti de geçmemektedir. Soba üzerinde bulunan halkalar kademi olarak yapılmakta ve tencerenizin, tavanızın büyüklüğüne göre kullanabileceğiniz fonksiyonelliktedir. Dilediğinizde suyunuzu kaynatabilir, çayınızı demleyebilir, yemeklerinizi yapabilirsiniz. Sobanın ısısını ortama göre ayarlayarak yemeklerinizin de pişirme hızını kolayca dengeleyebilirsiniz.
Dikkat edilmesi gerekenler hususlar:
Fırının içinde biriken yağ, is gibi kalıntılar zamanla pişirme kalitesini etkilemektedir bundan ötürü düzenli olarak temizlik yapılması gerekir. Fırın kapağını düzenli açmak ısının dalgalanmasına neden olur bundan ürünlerimizin nerdeyse tamamında NURAK KUZİNE SOBA olarak camlı kapaklar tercih etmekteyiz. Böylece fırın kapağını açmadan yemeğinizi kontrol edebilir ve ısıdan etkilenmemiş olursunuz. Fırın ısısı sobanın yanma ısısına bağlı olarak değişmektedir. Fırının ısısını arttırmak için yakıt ekleyebilir veya mevcut yakıtta azalma olduktan sonra ağır ısıyla pişirebilirsiniz.
Isınırken aynı zamanda yemeklerimizi ısıtabileceğimiz veya pişirebileceğimiz suyumuzun kaynadığı çayımızın soğumadan üstünde durduğu kuzine sobalar bizlere her açıdan avantaj sağlamaktadır. Yalnızca pişirme aracı değil aynı zamanda enerji tasarrufu, çevre dostu kullanım, yemeklerimize kattığı ekstra aroma gibi birçok avantajı vardır. Geçmişten modern çağa gelen bu gelenek bizleri etrafında toplanarak anılarımıza çıkan dumanın kokusuyla geçmiş yıllarımıza götüren en büyük değerlendir kuzine sobalar.